Треньорът на Славия Асен Букарев сподели пред Гонг своите очаквания от предстоящото гостуване на „белите“ в Пловдив. В неделя най-старият софийски клуб излиза срещу Ботев.

„Приемам тезата, че това гостуване е тежко, но е силно казано, че имам притеснения. Ще играем срещу един много добър отбор, а при нас се струпаха малко проблеми, колко предвидени и колко непредвидени. Напуснаха ни няколко човека. Имаме болен състезател и двама контузени. От тази гледна точка имаме малко проблеми, но имаме и играчи, които да заместят отсъстващите“, отбеляза младият специалист.

„Съжалявам за напусналите, дотолкова, че водихме два месеца подготовка заедно. Сега в петия кръг трябва да се разделим с тези играчи. След като тяхното желание е да си тръгнат, ние не можем да ги спрем. При нас нищо не може да стане на сила“, сподели Асен Букарев. Попитан дали ще извади боеспособен тим за мача с Ботев Пловдив, Букарев отговори доста любопитно: „Боеспособен за какво? За победа над Ботев в Пловдив, за равен резултат или за почетна загуба? Ние боеспособен отбор си имахме и преди, без значение дали с напусналите или без тях. Въпросът е, че Ботев Пловдив е много добър отбор, който в момента ни превъзхожда. Това е ясно за широката публика и е нормално те да бъдат фаворити. Ние ще се стараем да им се противопоставим и да отбележим гол, защото без гол е малко вероятно да постигнем нещо срещу Ботев Пловдив. На мен ми е интересно във всеки един кръг и мач, защото се изправям срещу хора, които са били част от моята футболна кариера. Били сме съотборници, съперници, а някои са ми били треньори. За мен всеки мач е голямо изживяване. Със Станимир Стоилов сме имали доста добри моменти заедно. Ще се радвам да се изправя срещу един от най-добрите треньори в България“, добави Букарев.

„Откровено казано следим нови футболисти. Днес ще пристигне в София португалски полузащитник, който ще кара проби. Другата седмица ще дойде и българин, който също ще пробваме. Търсим варианти за попълване на състава, но всички ще бъдат на проби“, завърши специалистът, който води „белите“.