„България е едно ново предизвикателство за мен, от което не се притеснявам!”, заяви новото попълнение на Литекс Фабиен Бударен. Френският халф пристигна днес в България и позира с оранжевия екип на ловчанлии. „Тепърва ще откривам българския футбол, но се радвам, че ще играя в Литекс. Искам да спечеля всички трофеи, за които ще се борим. От ръководството ми казаха, че се играе за победа във всеки мач”, допълни бившият халф на Сент Етиен, Сошо и Дижон.

„Знам за българския футбол от Седрик Бардон. След като подписах с Литекс, се чух с него по телефона и той ми каза, че тук е едно прекрасно място за игра”, каза още французинът.

Бударен добави, че се адаптира бързо на всяко ново място и Ловеч няма да прави изключение. „Предизвикателството за мен е, че ще играя в турнира за купата на УЕФА и че новият ми тим има високи цели. Още повече, че в Литекс ще играят няколко мои сънародници”, завърши полузащитникът.

Утре в България трябва да пристигне другото сигурно ново попълнение на „оранжевите” Седрик Камбон. Централният защитник, играл за последно в Монпелие, подписа с Литекс за 3 години. Французинът е европейски шампион за юноши до 17 години. Също утре се очаква и нападател играл за последно във френското първенство.