Ботев Пловдив може да се размине с трансферна бомба. Бразилският защитник от Жувентуд Фернандо Чедрола е на път да си тръгне от Пловдив, въпреки готовността на Димитър Христолов да плати трансферна сума на южноамериканския тим. На днешните медицински изследвания е станало ясно, че Чедрола има проблеми със сърцето. Електрокардиограмата е показала смущения, заради които лекарите няма да дадат разрешение на футболиста да играе в българското първенство, ако се стигне до трансфер. При това положение се очаква решението на Димитър Христолов, който в момента е в Италия и се връща в края на седмицата.

Босът на „канарчетата” вече се бе договорил с бразилския клуб да плати трансферна сума за играча, като всички права трябва да станат собственост на Ботев. При така направените изследвания обаче, може да се стигне до провал на трансфера.

Пловдивчани ще изиграят 3 контролни срещи в рамките на 3 дни – утре, в петък и в събота, в които Тенчо Тенев ще изпробва чуждестранните футболисти, които се намират на проби.