Бразилският футболист Франциско Алберони, който е играл за отборите на Интер и Барселона ще започне тренировки със Славия от първия ден на зимната подготовка. Както Гонг първи съобщи, полузащитникът ще е сред новите попълнения на „белите”, като в България го води мениджърът Джери Перейра.

Славия в момента е във ваканция, и Алберони ще се появи в началото на подготовката. „Белите” се събират на 11 януари 2010.

Алберони е на 25 години и е висок 177 см. Франциско започва професионалната си кариера в отбора на Васко да Гама през сезон 2002-2003. След това преминава в италианския гранд Интер, като има записани 10 мача с екипа на „нерадзурите”. В началото на престоя си в Италия той играе под наем и в Бреша.

След престоя си в Интер Алберони преминава в Барселона, където играе за втория отбор на каталунците. След това халфът се завръща във Васко да Гама, след което последователно облича екипите на Алавес и Лас Палмас.

През 2007 година Алберони играе за Ботафого, а през последната година и половина в отбори от долните дивизии на Бразилия.