25 годишният бразилски полузащитник Дени ще започне подготовка с отбора на Черно море. Той ще се яви на първото занимание днес от 18 часа. Утре вечер във Варна ще пристигнат нови трима бразилци и един португалец. Само един от тези трима бразилци ще е на проби, като с останалите ще се преговаря за договори. С Черно море от днес започва бившият футболист на Спартак Варна и Родопа Смолян Михаил Лазаров, който подписа договор за 2 години с клуба.

На проби са също израсналите в школата на Левски полузащитник Яшар и вратарят Цветомир Димитров. Очаква се още един вратар от школата на “сините” Абдиков, който идва от Пирин Гоце Делчев. На проби е и десният външен полузащитник Здравко Илиев от Раднево.

След като в края на миналата седмица ръководството на Черно море не поднови договорите на 7 футболисти от чийто услуги се отказа, днес стана ясно, че наставникът Никола Спасов няма да разчита и на крилото Мартин Христов, въпреки, че контрактът му с клуба не е изтекъл. Нападателят Масена Мателе Моке също няма да тренира с отбора. Очаква се той да премине в чужд клуб. “Моряците” нямат интерес на този етап към опорния халф на Литекс Тодор Паланков, който игра като преотстъпен на “Тича” през пролетта.. До първия мач в Интертото Черно море ще се готви във Варна, като не са предвидени лагери извън морската столица. Подготовка днес с отбора започват 21 футболисти.

Групата на Черно море, която започва подготовка днес:

Колев, Илчев, Цв. Димитров, Джоров, Бачев, Илиев, Александров, Домакинов, Томаш, Стоянов, Мишо Лазаров, Димов, Мирчев, Д. Георгиев, Вл. Костадинов, П. Костадинов, Г. Андонов, Яшар, М. Манолов, Да Силва, Дени.