Бразилецът Рафаел Бастос е близо до трансфер в Левски, информира вестник "Стандарт". 29-годишният халф в момента играе за Ал Насър в Саудитска Арабия, но е пред раздяла с клуба и ще може да премине при "сините" като свободен агент.

Преговорите между двете страни са тежки като кариоката е отказал първата оферта на Левски, тъй като иска по-висока заплата. Разговорите обаче продължават и е възможно да се стигне до положителна развръзка.

Бастос, който играе като атакуващ халф и крило, има добра визитка, в която най-вече личи престоя му в Клуж между 2010 и 2013 година. С румънския отбор Бастос на два пъти играе в груповата фаза на Шампионската лига, където е неизменен титуляр и има мачове срещу отбори като Байерн Мюнхен, Манчестър Юнайтед и Рома. Има и вкарани два гола в мач срещу бившия си тим Брага.

Бастос в борба за топката с Бастиан Швайнщайгер в мач от Шампионската лига

източник: Gulliver/Getty Images

Бастос в борба за топката с Бастиан Швайнщайгер в мач от Шампионската лига

източник: Gulliver/Getty Images

От Клуж следва трансфер за внушителните 2,7 милиона евро в Ал Насър през декември 2012-а. В арабския тим Бастос получава по договор по 800 хиляди долара годишно, но в последно време от клуба не му плащат заплатата. Бразилецът дори се оплака наскоро, че от клуба са прибрали паспорта му и не му позволяват да напусне страната.

ВИДЕО с изявите на Бастос вижте ТУК!