Обвинените в нарушаване на обществения ред бразилски футболисти на ЦСКА Маркиньос и Фелипе Машадо и на Левски Лусио Вагнер отрекоха в своите показания пред съда, че са ругали полицаите, дошли да им направят забележка за силната музика.

И тримата южноамериканци твърдят, че са удряни от полицаите - Маркиньос е бил ритан в краката, Лусио Вагнер е отнесъл юмруци в корема, а Машадо е бил ударен с лакът в лицето. Случката се е разиграла в 22:20 часа.

Пристигналите двама полицаи са поискали документите на Маркиньос, но те са били в колата на футболиста. Служителите на реда са привикали и Машадо като собственик на апартамента, но той не е могъл да разговаря с тях, тъй като е отскоро в България и не знае добре езика. Тогава полицаите са проявили изключителна агресивност спрямо бразилците.

Всичко това е станало пред очите на сина на Лусио Вагнер, който е на възраст от 1 година и 8 месеца. Повод за събирането на футболистите е бил официалното обявяване на годежа на Машадо с бразилската му приятелка Алине Пейчадо Перейра. Всички се събрали около 16:00 часа. Лусио Вагнер твърди, че в периода до идването на полицията е пил 3 или 4 малки бири. Бразилците също така твърдят, че полицаите са блъскали брутално жената на Маркиньос, която е бременна и това е видимо.