Вратарят на Левски Божидар Митрев даде интервю за Гонг в разгара на зимната подготовка. Стражът на практика е футболистът, който е от най-дълго време в първия отбор, без да е правил някакво прекъсване. Той не е играл за друг клуб и спечели симпатиите на феновете, въпреки че е едва на 23 години. Ето какво сподели Митрев за Гонг:

- За мен всичко върви по план. Тренираме, тежко е в този период, вече започнахме и контролите. Трябва да изчистим грешките в тях и за началото на първенството да влезнем с пълна сила.

- Конкурираш се с Акалски и Пламен Илиев. Те са нови в отбора, как виждаш техните изяви?

- Доста сериозна конкуренция. И двамата вратари са много добри лично за мен. Талантливи и млади са, както и аз. Това е най-хубавото, защото и тримата тренираме с желание, за да са докажем. Който е най-добър, той ще играе.

- Интересен факт е, че като теглим чертата, излиза, че ти си най-дълго без прекъсване в отбора от футболистите. Йовов игра за малко в Кипър, а Мариян Огнянов бе преотстъпван в Беласица. Как ще коментираш това?

- Доста време съм в Левски. От много крехка възраст влязох в първия отбор. Това е добре, защото знам как стоят нещата, знам за какво иде реч. Вече 13-ти или 14-ти лагер съм с първия отбор. Чувствам се добре и по-зрял. Това време ми е помогнало.

- Този опит какво ти показва, може ли Левски да настигне Литекс? Пет точки не са малко в българското първенство.

- Шансове винаги има. Ние ще се борим до последно. Пет точки както са много, така са и малко. Трябва да сме концентрирани, да побеждаваме, да не правим грешни стъпки.

- След мача с Гент, каза че нещо те е измъчвало в Левски. Сега всичко наред ли е, искаш ли да кажеш за какво става въпрос?

- Не, не искам да говоря по тази тема. Сега сме се концентрирали върху пролетния полусезон. Ще се борим да станем шампиони, това за нас е най-важното. Това нещо го казах, защото така го почувствах. Още тогава ви казах, че ще го заявя, когато му дойде времето.

- Треньорът на вратарите Георги Шейтанов също е сравнително нов в първия отбор, как се работи с него?

- Работата с него е много приятна, защото той е бил вратар. Тренировките са изключително целенасочени и с настроение. Винаги се старае да сме в оптимална форма. Той е и прекрасен човек.

- Осъзнал ли си, че си любимец на феновете? Как ще коментираш изявите си в Лига Европа, където в груповата фаза допусна два гола в три срещи?

- Не мога да коментирам моята игра, но в тези мачове целият отбор игра много добре. Две от срещите ги загубихме с по 1:0, доста нелепо. Спортинг го победихме безапелационно в София, не ни затрудниха с нищо. Иначе на феновете мога да бъда само благодарен. Те виждат това, което правя. Знаят, че съм левскар и играя със сърцето си за този отбор. Обичат ме, заради това. Тази тяхна любов дойде след мача с ЦСКА, който спечелихме и станахме шампиони.