Българският нападател даде интервю пред Гонг след като проведе втора поредна тренировка с тима на Левски. Както първи ви съобщихме, той ще се готви със „сините“ в следващите дни, за да поддържа форма, ако получи повиквателна от Любо Пенев за националния тим на България.

„Дойдох в Левски, за да поддържам форма. Благодарен съм, че ме приемат така добре. В добри отношения съм със сегашното ръководство на клуба, но и с хората, които работеха и преди. Имам доста приятели в Левски. Най-вече говоря за Иво Тонев и Гонзо. Доста време разговарях с тях и бях пред преминаване в Левски. Те не бяха виновни, те ме искаха в Левски, но всеки треньор си има някакви виждания и решения. Така реши тогавашният треньор на отбора, но не се сърдя. Гонзо и Тонев ме искаха, знаете добре, че аз без отбор няма да остана. Дали ще съм в Спортинг, или в Италия...“, коментира Валери пред Гонг.

Божинов: Някой ден може да облека екипа на Левски, Костов не ме поиска

източник: Gong.bg, Стефан Стоянов

„Не мисля, че е дошло времето да играя в България. Има какво да направя в европейски клуб. Добре се чувствам в Италия, а имам и договор със Спортинг, който е клуб с прекрасна публика. Нямам конкретни оферти, има интерес, но това е нещо съвсем различно. Не съжалявам за нищо, някой ден може да облека екипа на Левски“, допълни той.

Божинов сподели, че според него Сюлейман Диамутен ще остане на „Герена“. Двамата се познават добре от съвместната си работа преди години в Лече. „Той си има договор с Левски. Мисля, че целият отбор беше непостоянен в игрите си, не е виновен само той. Разбира се, това са неща, които Иво Тонев и ръководството на Левски си решават. Мисля, че Диамутен има договор и ще си го изпълни“, завърши Валери Божинов.

Божинов: Някой ден може да облека екипа на Левски, Костов не ме поиска

източник: Gong.bg, Стефан Стоянов