Нападателят на Левски Валери Божинов държи да остане на „Герена“ и след края на този сезон, научи Гонг. Таранът не крие, че в „синия“ тим му харесва и няма нищо против да продължи своята кариера в клуба от София.

Снощи Валери се е срещнал с фенове на тима и според запознати е споделил, че плановете му продължават да са свързани със „сините“. Бившият играч на Ювентус, Фиорентина, Манчестър Сити и др. е впечатлен от Левски, въпреки че отборът върви много зле в последните месеци. Таранът е харесал обстановката в клуба и държи да остави следа със синия екип.

Очаква се в близко бъдеще двете страни да разговарят. Най-вероятно финансовият въпрос няма да е проблем, защото Божинов не е сред претенциозните от тази гледна точка. За Левски оставането му също може да се приеме като добра новина, тъй като се очаква отборът от „Герена“ да се раздели с Макриев, на който договорът изтича. Цветан Генков също може да си замине, още повече, че е със статут на резерва от няколко месеца. При такъв развой Левски ще трябва да търси поне още една нова „деветка“ освен Валери Божинов.

Бившият играч на Спортинг Лисабон пристигна в Левски през зимната пауза, когато се договори с Христо Йовов. Любопитно е да се отбележи, че заплатата на Валери е далеч от най-високите на „Герена“. Желанието на футболиста е да играе редовно и да остане в историята на „сините“ с трофей, а последното няма как да се случи през тази кампания.

На „Герена“ се надяват да бъде сформиран здрав отбор, който да изглежда далеч по-добре през новия сезон. За целта вероятно ще трябва да бъдат запазени няколко важни фигури от сегашния състав. Става въпрос за Рафаер Бастос, Владимир Гаджев и Аймен Белаид.