Нападателят на Черно море Георги Божилов бе опериран в клиниката в Дианабад при доктор Хубенов. Футболистът претърпя успешна хирургическа интервенция на вътрешна коленна връзка. До края на месеца му предстои физиотерапия. Очаква се през юни Божилов да започне раздвижване.

Проблемите с операции и травми на футболисти на Черно море не спират дотук. Защитникът Мишо Лазаров е с усукано коляно и в понеделник, след като му спадне отока ще стане ясно дали и при него ще се наложи хирургическа интервенция. Ако и с него се стигне дотам, той ще се окаже 5-ият футболист на Черно море преминал през хирургията от началото на сезона след Йордан Юруков, Мирослав Манолов, Георги Илиев и Георги Божилов.

Левият бек Ради Бачев продължава да бъде под въпрос за мача от последния кръг заради болки в коляното. Аут срещу Монтана са наказаните Адемар Жуниор, Даниел Димов и Мамуту Кулибали.

Междувременно дубълът на Черно море излиза утре в 11 часа на стадиона под Аспаруховия мост срещу тима на Сливен. При победа „моряците” си гарантират 3-ото място.