Младата звезда на Левски Божидар Краев даде специално интервю за клубния сайт, в което разкри и някои интересни неща за себе си извън футбола. Младокът, който преди дни навърши пълнолетие, говори за новите си отговорности, за хобитата си извън терена и за това от кого се учи и какви качества иска да култивира в себе си. 

"Повече отговорности имам вече, все пак съм пълнолетен. Става въпрос и за семейството, и за отбора, за навсякъде. Сега ще има и по-малки момчета от мен, а знам какво е да гледаш от по-големите и да попиваш от тях. Аз искам да бъда за пример." 

"Има една йерархия в отбора, според която за да стъпиш в колектива, трябва да мине време. Но аз вече съм трета година в отбора и след всяка тренировка, след всяка седмица, се чувствам все по-добре и все по-навътре в нещата." 

"Ангажиментите ми са свързани изцяло с футбола и наистина това цяла година натоварва. Аз обаче обичам да правя много различни неща, като риболов, разходки... Извън футбола следя Формула 1. Към този спорт се запалих преди около година, защото ми е интересно с големия адреналин в него." 

"Там състезателите са готови всяко едно състезание дори да умрат и предприемат този риск в името на победата. Любимият ми пилот е Нико Розберг, но и Люис Хамилтън ми е симпатичен. Битката ще е между тях за титлата, но аз сякаш съм повече за Розберг заради стила на каране и начинът му на поведение." 

"Любимият ми филм е "Кръстникът". Той беше един от първите, които изгледах и до ден днешен не съм видял някой, който е по-добър от него. Любимият ми актьор е Робърт де Ниро, но сега има и много българи. Трябва и тях да гледаме, но Де Ниро е на върха на пирамидата, заедно с Джак Никълсън." 

"В музиката, следя като изпълнител Крис Браун и харесвам музиката му. При рапърите, когато рецитират нещо бързо, това те кара и те да мислиш бързо и да се опитваш да си преведеш какво казват." 

"Божидар Краев е човек, който попива от всеки. Гледам да виждам най-добрите качества на хората и да ги прилагам върху себе си. Няма съвършени хора, затова от всеки човек мога да видя най-различно нещо. Не говоря само за футбол, говоря за честност, интелигентност, такива неща. Затова и гледам приятелите ми да са такива." 

"Имам цели. По-краткосрочните са да се подготвя добре сега на лагера, да вляза добре в първенството и да бъда водеща фигура. При това не само в отбора, но и в А група", сподели Краев пред сайта на "сините".