Ботев Пловдив победи Славия с 3:2 във вълнуващ мач от 6-тия кръг на А група, превърнал се в голово шоу.

На стадион „Христо Ботев“ домакините показаха доста по-добра игра от своя съперник, но въпреки това стигнаха доста трудно до успеха като победното попадение бе дело на Томаш Иршак в 78-а минута. Скаутите в Пловдив със сигурност отново са останалите доволни от изявите на Тодор Неделев, който бе най-активен за своя отбор и вкара гол. Отлично се представи и Мариян Огнянов. За Славия пък над всички бе Стефано Кунчев, който със страхотните си изяви запази интригата до самия край на мача и предотврати доста по-голяма загуба на „белите“.

От началото на мача Ботев заигра по-добре и бързо започна да гледа към вратата на Стефано Кунчев. Изненадващо обаче Славия откри резултата след груба грешка в защита на Артур Енрике. В 18-а минута Енрике опита пас с глава към своя вратар Стаховяк, но изобщо не прецени подаването и подари топката на Атанас Курдов. Нападателят на „белите“ пък бързо се ориентира в ситуацията и с техничен удар покрай Стаховяк вкара за 1:0. След попадението, Курдов не се зарадва, тъй като е бивш футболист на Ботев.

Радостта на гостите от София обаче бе твърде кратка, след като 3 миути по-късно резултатът бе изравнен.

Ботев стигна и до пълен обрат в 34-а минута. Мариян Огнянов добре намери Тодор Неделев, който с няколко бързи крачки с топката се озова на отлична позиция в наказателното поле и с точен удар в долния ляв ъгъл вкара за 2:1.

До края на полувремето натискът на Ботев продължи, Неделев опита опасен удар от далечно разстояние, а Огнянов показа класа с няколко технични отигравания. Нов гол обаче не падна и двата отбора се оттеглиха на почивка.

В 52-а минута треньорът на Славия Асен Букарев пусна в игра Фернандо Да Силва и Диего Невеш, а този ход явно даде резултат, тъй като десетина минути по-късно Да Силва вкара за 2:2. Галин Иванов напредна отляво и пусна отличен пас към връхлитащия Диего Невеш. Нито Невеш, нито Артур Енрике обаче не успяха да играят с топката. Тя попадна в Да Силва, който без проблеми вкара втория гол за „белите“.

Ботев реагира моментално и отново затегна обръча пред наказателното поле на Стефано Кунчев. Станислав Костов на два пъти и Тодор Неделев направиха пропуски преди Томаш Иршак в 78-а минута отново да изведе своя отбор напред.

До края на мача „канарчетата“ не позволиха на гостите да застрашат тяхната врата, а Луис Педро пропусна отлична възможност да реализира четвърти гол.

С поредната победа, Ботев се изкачи на второ място с 13 точки, докато Славия е на 12-а позиция с 5 точки.