Отборът на Ботев Враца постигана победа над Септември Симитли в първата си контролна среща за 2013 година. Двубоят бе проследен на живо от повече от 200 зрители при изключително приятни атмосферни условия – 15 градуса температура на въздуха.

Головете за врачани отбелязаха Борислав Борисов и Костадин Златанов.

Контролата остави приятни впечатления у феновете, но ще бъде запомнена и с многото груби влизания, които закономерно доведоха и до редица жълти картони. Освен това, в самия край на срещата футболистът на Ботев Враца Тонев получи втори жълт картон за грубо влизане и напусна терена. На негово място Антони Здравков пусна друг футболист.

Мачът започна повече от добре за врачани, които поведоха в резултата още в 2-ата минута. Борислав Борисов се откъсна в наказателното поле и от диагонала с левия крак успя да изведе своите за 1:0. Две минути по-късно Септевмри отвърна, като стигна до ъглов удар. След изпълнението се стигна да разбъркване в полето на Ботев, което позволи на Кирил Златанов да отправи удар, който мина на косъм от страничния стълб.

В 24-ата минута Септември получи право да изпълни дузпа след като Жайро фаулира грубо в гръб Аджов. С изпълнението се нагърби опитният Радослав Бачев, но той улучи страничната греда. При добавката Елен Христов не успя да вкара на опразнената врата. При този резултат завърши и първата част.

През вторите 45 минути двамата треньори пуснаха изцяло нови състави, а в 51-ата минута Куанг изведе Тонев сам срещу вратаря, но кълбото попадна в неравност на терена и ударът на последния не успя.

В 75-ата минута Андрей Атансов центрира прострелно в наказателното поле на Септември и от 1 метър Кирил Иванов се разписа за 2:0. Малко преди края на мача Тонев извърши второ грубо нарушение и получи втори жълт картон. Той напусна игра, а заради приятелския характер на срещата Антони Здравков получи правото да пусне друг играч.

Така врачани регистрираха победа с 2:0 срещу Септември Симитли.