Новакът Ботев Враца се завърна с победа в родния елит. В мач от първия кръг на А група, Ботев се наложи с минималното 1:0 над друг новак в първенството – Светкавица. Единственият гол в срещата падна през второто полувреме и бе дело на централния бранител Петър Альошев. На стадион „Христо Ботев“ присъстваха повече от 5000 зрители.

През първото полувреме на срещата двата тима предложиха доста постна продукция, като интересните положения пред двамата вратари почти липсваха. Не така обаче стояха нещата през втората част, когато зрителите по трибуните видяха гол и червен картон.

На почивката наставникът на домакините Сашо Ангелов извърши две промени в състава си, което значително освежи играта на врачани. В 63-ата минута дойде и повратният момент в мача, когато за втори жълт картон от игра бе отстранен Венцислав Йорданов. Още в следващата атака на Ботев се стигна до спорно положение, като футболистите на домакините поискаха дузпа след сблъсък на Бранимир Костадинов с вратаря на Светкавица. Реферът Радан Мирянов обаче остана безмълвен и подмина ситуацията.

След отстраняването на Йорданов от игра, домакините взеха изцяло инициативата и резултатът не закъсня. Той бе открит в 77-ата минута, когато след центриране, централният защитник Петър Альошев засече с глава. Няколко минути по-късно Мечев нацели гредата от удобна позиция, но в крайна сметка резултатът се запази непроменен докрая.

Така Ботев се завърна в елита след 21 години и започна успешно кампанията си в А група.