Отборът на Ботев Враца победи с 3:1 Монтана в мач от 29-я кръг на А група. Независимо от успеха, тимът ще трябва да се бори до последния си мач за спасението си. Причината е, че Локомотив София също се наложи в този кръг с 2:1 над Литекс.

След тези два мача Ботев Враца е над чертата с 30 пункта, но столичните железничари са само с две точки по-малко на 13-о място. През настоящия сезон от елита ще изпаднат четири тима, като Монтана е един от тях.

Още в 8-та минута играчите на Антони Здравков поведоха в резултата. Илия Илиев намери Атанасов отдясно, последният залъга двама защитници, стреля, но бранител изби, Илия Илиев е точен за 1:0 при повторния опит.

Само 120 секунди по-късно Монтана изравни. Владислав Златинов подаде на Даниел Младенов, който с удар покрай вратаря реализира за 1:1.

В 34-та минута домакините от Враца бяха принудени да направят своята първа смяна, при това принудителна. Принудителна смяна в състава на домакините. Мартин Сечков влезе грубо в краката на Цветелин Тонев, което наложи да бъде изнесен на носилка. В последствие се оказа, че юношата на Левски е със счупен крак.

През второто полувреме Ботев Враца оказа пълен натиск. В 65-та минута след центриране от фаул на Илия Илиев, Алесандро Маркети засече топката с глава, заби я в земята, а след това тя се оплете в мрежата за 2:1.

При пълно надмощие на врачани домакините успяха да реализират и трети гол. В 82-та минута Иван Коконов стреля отблизо, Христо Иванов изби, защитник на Монтана също се опита да му помогне, в крайна сметка топката се оказа в Илия Илиев, който отблизо реализира за 3:1.

В последния кръг Ботев Враца гостува на Черно море, който успя да се спаси. Локомотив Сф е домакин на ЦСКА.