Саша Анеф вече не е футболист на Ботев Враца, след като договорът му е бил прекратен по взаимно съгласие. Това съобщи спортният директор на врачани Валентин Станчев. Уругвайският нападател, с българско потекло дойде в отбора това лято. Анеф бе привлечен от бившите италианските собственици на клуба, но така и не се наложи като титуляр и това е причината да се раздели с отбора на Ботев.

„И двете страни се разбрахме и нямаме никакви претенции“, коментира Станчев.

Футболният началник уточни, че в отбора от седмица не е и уругваецът Пабло Кабалеро. Бранителят е уволнен дисциплинарно. Част от мотивите на ръководството на врачани за уволнението му са системно нарушаване на режима, уронване престижа на клуба, както и неявяване на работа без основателни причини.

Сагата с нападателя Роберто Флориано е на път да се разплете още тази вечер, когато ще се проведе последеният разговор между футболиста и ръководството на врачани. Ако Флориано намали заплатата си, която е една от най-големите, ще остане в отбора. В противен случай и той ще прекрати договора си с тима на Ботев Враца.