Треньорското ръководство на Ботев Враца се отказа от услугите на Кристиян Милатинов, който караше проби в отбора. След днешната двустранна игра старши треньорът Антони Здравков прецени, че миналият през школата на испанския гранд Барселона няма да му свърши работа за пролетния полусезон.

Наставникът на врачани бе пуснат гарнизон от болницата в Сандански, където постъпи в четвъртък вечерта заради бъбречна криза специално, за да наблюдава каращите проби в тима му.

Освен освободения Милатинов в тима на Ботев на проби са още двама футболисти Николай Маринов и Николай Владинов. Двамата ще имат възможност да се докажат в първата контрола по време на лагера в Сандански срещу Малеш Микрево.

В днешната двустранна игра отборът бе разделен на два тима червени и черни. Тимът на червените в състав Митов, Балтанов, Коконов, Ковачев, Куанг,Пенчев, Маринов,Валериев,Чалъков,Христов и Костадинов взеха победата с минималното 1:0, след попадение на Асен Чалъков в началото на второто полувреме. Черните започнаха с Цветковски,Петров,Ванков, Альошев, Найденов, Раденцов,Николов,Илиев,Петров, Владинов и Милатинов. Данчев влезе през второто полувреме на мястото на Милатинов.

Първата контрола на тима от Враца е в сряда 18-ти януари срещу Малеш Микрево в Микрево.

Ботев Враца освободи юноша на Барселона

източник: Gong.bg