Отборите на Ботев Враца и Миньор Перник не успяха да се победят в мача от 22-я кръг на А група. Двата тима не успяха да намерят начин да реализират и завършиха при 0:0. Съставите на Тони Здравков и Николай Тодоров си поделиха точките в битката за оцеляване през настоящия сезон.

Домакините започнаха много активно двубоя, като създадоха няколко добри възможности пред вратата на перничани. В 11-та минута Андрей Атанасов направи рейд, но падна на тревата и получи контузия. Наложи се наставникът на домакините да направи принудителна смяна, като пуска в игра Румен Рангелов.

В 30-та минута Ахмед Хикмет навлезе в наказателното поле, топката се удари в затварящия го Дарко Савич, реферът не отсъди наказателен удар, за какъвто претендираха играчите на Миньор, смятайки че топката се е отбила в ръката му.

През второто полувреме двата отбора продължиха да се нападат, но трудно стигаха до опасни положения. В 69-та минута топката влезе в мрежата на Миньор след удар на Коконов, но реферът отсъди своевременно нарушение в нападение срещу Ивайло Цветков.

В заключителните минути отборът на Ботев Враца отново наложи натиск, но така и не стигна до попадение.

След равенството домакините от Враца заемат 11-о място във временното класиране на шампионата с 21 точки, докато Миньор Перник е на 14-а позиция със 17 пункта.