Отборите на Ботев Враца и Локомотив София не се победиха и завършиха 0:0 в мач от 18-я кръг на А група. За съжаление главният рефер на срещата Стефан Спасов не остана незабелязан, като в много случаи си навличаше гнева на домакините.

Може би лошите метеорологични условия отказаха голяма част от феновете на врачани да проследят на живо двубоя, който се състоя на стадион „Христо Ботев“.

Футболистите на Антони Здравков бяха много по-свежи в сравнение с противника им Локо Сф, който само преди няколко дни игра мач за Купата на България срещу ЦСКА(0:0).

С блестящи изяви се откроиха футболистите на врачани Атанасов и Илиев, които още в 5-ата минута на мача сериозно застрашиха противниковата врата и можеха да открият в полза на своите.

Около средата на полувремето спорно арбитърско отсъждане разбули страстите на стадиона. Вторият асистент на Стефан Спасов вдигна засада и спря атака на врачани, след като Илия Илиев видя, че Христов е в засада, изчака с подаването си. Последният се върна зад защитата, но въпреки това страничният маркира засада. Това доведе до значителни протести на феновете на врачани, които се скупчиха зад въпросния съдия и започнаха бурно да го освиркват.

В самия край на полувремето Илия Илиев комбинира с Альошев, който стреля, но топката срещна тялото на бранител на Локо Сф и излезе в корнер. В даденото от съдията продължение Светослав Петров имаше прекрасния шанс да изведе тима си напред в резултата, но силният му удар бе отразен от Чавдаров.

През вторите 45 минути емоции не липсваха, като отново следящите за справедливостта рефери в някои ситуации си „спечелиха“ гнева на резервната скамейка на врачани. В 58-ата минута след центриране на Коконов топката се удари в ръката на Дюлгеров, Стефан Спасов не отсъди дузпа, което доведе до протести на Ботев Вр и на феновете на тима. 10 минути по-късно столичани останаха с човек по-малко. Илия Илиев подаде към Куанг, който бе фаулиран в наказателното поле от Костадинов. Реферът изнесе изпълнението на фаула на линията на наказателното поле, като извади и втори жълт картон за Бранимир Костадинов.

Така след този мач, врачани са 11-ти със 17 точки, докато Локо София продължава да бъде в зоната на изпадащите (13-ти) с 16 пункта в актива си.