Отборът на Ботев Пловив победи чешкия Словачко с 4:2 в контрола, която бе част от подготовката на „жълто-черните“ в Австрия. Това бе и най-силният мач за възпитаниците на Ферарио Спасов от началото на лагера, като пловдивчани показаха бърз и комбинативен футбол.

В голмайстори за Ботев се превърнаха Тодор Неделев, който реализира две от попаденията, Иван Цветков и бранител на Словачко, който пък си вкара нелеп автогол. За чехите се разписаха Волешек и Косут през втората част.

Мачът започна с натиск на „канарчетата“, които още в началните минути имаха няколко добри възможности за гол. Първият гол в мача падна в 21-ата минута. Неделев получи топката на около 20 метра пред вратата на Словачко и с премерен удар в долния ляв ъгъл откри.

Две минути по-късно дойде и първият удар към вратата на Христо Иванов. Косут пробва акробатичен изтрел със задна ножица, който обаче не затрудни стража на пловдивчани. Последваха няколко интересни и бързи атаки за „канарчетата“, при които обаче защитата на Словачко реагира адекватно.

В 31-ата минута Станислав Костов бе изведен сам срещу вратаря от Неделев, но изстрелът му се отклони от левия страничен стълб на вратата. Все пак натискът и по-добрата игра на Ботев дадоха резултат в 38-ата минута. Тодор Неделев реализира второто си попадение в срещата. Този път Костов изведе своя съотборник, а Неделев не сгреши – 2:0.

През втората част паднаха и останалите попадения в мача. Веднага след подновяването на играта, тимът на Словачко успя да намали чрез Волешек. Чехът остана сам срещу Иванов след груба грешка на отбраната на Ботев. В 63-ата минута Ботев поведе с 3:1 след автогол на чешки бранител. Костадин Дяков нахлу в наказателното поле, стигна до аутлинията и центрира прострелно към Грънчаров. Защитникът на „канарчетата“ бе изпреварен от противников футболист, който подложи крак и вкара топката в собствената си мрежа.

Пет минути по-късно Словачко реализира нов гол, този път в правилната врата. Томас Косут бе оставен непокрит след изпълнение на свободен удар и с глава не остави шансове на Христо Иванов.

В 90-ата минута бе оформен и крайния резултат в срещата. Виейра и Цветков комбинираха добре на скорост, което принуди бранител на Словачко да фаулира кариоката в наказателното поле. Дузпата бе изпълнена от Иван Цветков, който не сгреши и оформи крайното 4:2.