След като БФС не разреши на Ботев Пд да участва в Б група, стана ясно, че „жълто-черните” ще опитат да започнат първенството в третия ешелон на българския футбол. Председателят на Управителния съвет на клуба Марин Бакалов коментира за Гонг решението на футболната централа: „Случилото се е най-неприятният вариант за нас. Трябва да признаем, че БФС взе изключително принципно решение. За съжаление, то е в наш ущърб. Надявам се управляващите да действат по този начин и в бъдеще с всички клубове.”

„Ние се постарахме да отговорим на всички изисквания за професионалния футбол, осигурихме необходимото финансиране, имаме ДЮШ, както и стадион, на който да играем мачовете си. Съжалявам, че най-старият български клуб ще трябва да започне от дъното. Тепърва ще обсъждаме варианти, каква да е следващата ни стъпка, но моето мнение е, че трябва да търсим вариант да играем във В група,” добави Бакалов. „Все пак решението ще вземем с останалите членове на УС.”

Почти сигурно това ръководство на Ботев няма да търси контакт с Димитър Христолов. Бакалов не даде категоричен отговор на въпроса, дали ще бъде променен проекто-бюджетът, от милиони 425000 лева. Легендата на Ботев побърза да успокои всички привърженици на тима, че „жълто-черните” няма да се отклонят от пътя на възраждане, по който са поели. „Независимо от това, в коя група ще играем догодина, ние продължаваме по начертания път и един ден Ботев ще се завърне в елита на българския футбол,” завърши Бакалов.

Той обеща да има по-конкретни отговори след срещата на УС, която ще бъде в близките дни. На 19 юни пък е насрочено Общото събрание на всички членове на Ботев Пловдив.