Отборът на Ботев Пловдив посреща шампиона Лудогорец в мач от 37-ия кръг на А група. Двубоят е днес от 16.15 часа на тренировъчната база на „канарчетата“ в Коматево. Двубоят е прелюдия към финала за купата на България, в който двата тима ще спорят за трофея.

Лудогорец влиза в мача като лидер в шампионата с преднина от седем точки пред втория ЦСКА. Възможно е още този кръг борбата за титлата да бъде решена и на теория. За целта шампионите трябва да се наложат над Ботев, а утре ЦСКА да не допусне поражение в дербито срещу Литекс на „Българска армия“.

Любопитен факт е, че до този момент през сезона, двата тима не успяват да излъчат победител. Изиграните три срещи през кампанията завършват при равенства 0:0, 2:2 и 1:1.

Интересен момент също е и това, че тимът на Ботев е най-добрият домакин в А група през този сезон, докато Лудогорец е с най-добри показатели при гостуванията. Битката обещава да бъде истинска и заради формата на двата отбора в плейофите. Ботев и Лудогорец са двата най-силно представящи се тимове във втората фаза на шампионата.

В групата на домакините се завръщат нападатели Фериборе Доре и Юнес Хамза. Двамата пропуснаха гостуването на Черно море по различни причини. Доре бе наказан, докато Хамза получи почивка от старши треньора Станимир Стоилов.

От своя страна наставникът на гостите Стойчо Стоев ще бъде лишен от услугите на Козмин Моци. Както е известно защитникът получи червен картон в дербито с ЦСКА миналия кръг и е наказан за сблъсъка с Ботев днес. Освен Моци, отбраната на шампионите ще бъде и без Александър Барт.

До този момент в А група двата има са се срещали пет пъти, в които Ботев няма успех над „орлите“. Три от срещите са завършвали без победител, а успехите за Лудогорец са два. Головата разлика също е в полза на шампионите 6:3.

Рефер на сблъсъка днес е Николай Йорданов.

Вероятни състави:

Ботев: Стаховяк, Й.Христов, Бенга, Лукин, Филипов, Вандер, Сърмов, Анисе, Куртеан, Доре, Хамза.

Лудогорец: Стоянов, Й. Минев, Терзиев, Мантула, Кайсара, Златински, Ешпиньо, Мисиджан, марселиньо, Луму, Кишада.