Ботев започна ударно 2014 година, побеждавайки швейцарския първодивизионен Сион с 2:1. Головете за „канарчетата” паднаха в самия край на мача, като точни бяха Вандер от дузпа и Цветелин Чунчуков. Двубоят бе първа проверка за пловдивчани за годината и се игра на намиращия се в близост до Ларнака комплекс - "Алфа спорт център". Срещата започна с едноминутно мълчание в памет на легендата Георги Славков. "Канарите" излезнаха с титулярния си "жълто-черен" екип с черни ленти на ръкавите. На мача присъстват 10 привърженици на Ботев, които закачиха на една от оградите на "Алфа спорт център" трансперант в памет на Георги Славков. Станимир Стоилов стартира със следния състав: Росен , Филип Филипов, Сивард Спрокел, Сърджан Лукин, Веселин Минев, Томаш ИРшак, Абел Анисе, Алесандру Куртеан, Луис Педро, Мариян Огнянов, Иван Цветков.

В 17-та минута дойде първата възможност за Ботев - Куртеан намери с отличен пас зад защитата Иван Цветков, който с едно докосване пусна топката успоредно на голлинията към Луис Педро, който от границата на малкото наказателно поле я прати право в напречната греда.

В 25 – та минута се откри нов шанс пред Луис Педро. Томаш Иршак намери с дълъг пас на дясно Алекс Куртеан, който настигна топката на самата аутлиния и я върна с остър пас в наказателното поле, където Педро опита удар от движение от 10 метра, но не уцели вратата на Сион.

В 33-та минута швейцарският тим откри резултата при една от редките си атаки до момента в срещата. След една от тях, по левия фланг, топката бе подадена пред наказателното поле на Андонов, след което футболист на Сион я продължи на дясно към непокрития Хереа, който с нисък удар в долния десен ъгъл не остави шансове на младия страж на „канарчетата”.

На почивката в състава на Ботев бяха извършени 6 смени. Филип Димитров замени на вратата Росен Андонов, Йордан Христов влезе на мястото на Филип Филипов, Артур Енрике замести Веско Минев, Георги Сърмов заигра вместо Томаш Иршак, Ромарио Кортзорг смени Луис Педро, а Вандер Виейра – Александру Куртеан.

В 58-та чинута се стигна до нова добра атака на Ботев. Анисе нахлу на скорост в наказателното поле и центрира, но Цветков не успя да достигне до топката и тя попадна във Вандер, който от малък ъгъл шутира, но топката прелетя над вратата. Минута по-късно и бившият защитник на Левски Димитър Везалов направи своя неофициален дебют за „канарчетата” замествайки Сърджан Лукин.

Точно след час игра отборът на Сион спечели дузпа. Врататяр Филип Димитров обаче отрази удара на хереа от бялата точка. Две минути по-късно отново младият страж се превърна в герой за „жълто-черните” отразявайки опасен удар от разстояние на Итаперуна. В 66-та минута и конгоанският национал Доре се появи в игра за Ботев, заменяйки Иван Цветков. В 73-та минута и последният нов футболист на Ботев до този момент дебютира с фланелката на „канарчетата” – Александру Бенга замени Сивард Спрокел. Освен това Чунчуков влезе на мястото на Мариян Огнянов.

В 81-та минута Вандер центрира отляво в наказателното поле към Ромарио, който стреля слабо с левия крак в ръцете на вратаря на Сион

Играчите на Станимир Стоилов обърнаха резултата и стигнаха до победата в последните минути на срещата. В 88-та минута Сърмов намери с дълъг пас Вандер от ляво, бразилецът овладя топката и нахлу в наказателното поле, където бе фаулиран. Съдията посочи бялата точка. Вандер се нае с изпълнението на дузпата и не сгреши за 1:1. В допълнителното време на срещата Ботев стигана до победата. След атака по фланга Артур Енрике центрира от ляво, а на далечната греда Цветелин Чунчуков засече топката с глава, след което тя срещна напречната греда и тупна около голлинията, но съдиите маркирха гол.

Следващата контрола на Ботев е на 25 януари с руския първодивизионен УФА.