Ботев Пловдив изненада неприятно Локомотив София в мача между двата отбора от осмия кръг на А група. „Канарчетата” измъкнаха точка при гостуването на стадион „Локомотив” в кв. Надежда, след като двата отбора завършиха 2:2.

Локомотив имаше надмощие в срещата още от самото й начало и логично поведоха в 9-та минута, когато Дафчев изведе Камбуров на границата на наказателното поле, след което той преодоля защитник и прати топката в мрежата на Велинов.

Доста изненадващо „канарчетата” съумяха бързо да изравнят резултата, след като в 17-та минута след центриране в наказателното поле на Локомотив, Караманов засече топката и тя премина през ръцете на Галев и се озова в неговата мрежа за 1:1.

До края на полувремето домакините имаха предимство и създадоха няколко опасности, които обаче бяха пропилени от Камбуров, Балдовалиев, Шпишич и Дафчев.

В самото начало на второто полувреме Ботев поведе в резултата, след като в 49-та минута след центриране в наказателното поле на Локомотив, Морини засече топката и я прати в мрежата на Галев.

Локомотив успя да изравни резултата в 62-та минута, когато Дафчев центрира от корнер в наказателното поле на Ботев, където Бандаловски надскочи всички и засече топката с глава и я прати в мрежата на Велинов.

Съдията Вихрен Манев изгони старши треньора на Локомотив София Драгомир Окука на трибуните заради невъздържаното поведение на сърбина.

В 74-та минута Иван Караманов бе изгонен от съдията Манев, след като футболистът на Ботев получи втори жълт картон.

До края на мача Локомотив се опита да стигне до победен гол, но това така и не стана.

В последните секунди на мача Марчо Дафчев бе изгонен с директен червен картон от съдията Вихрен Манев, след като го наплю.

Локомотив София остана на трето място във временното класиране с актив от 17 точки, докато Ботев остана на последна позиция с 1 точка.