Отборът на Ботев Пд спечели трите точки след победа над Берое с минималното 1:0 в среща от шестия кръг на А футболна група. Освен с попадението и няколкото сполучливи атаки, мачът ще се запомни и със скандалното отсъждане на главния съдия Атанас Димитров, който не събра смелост да изгони Краси Кръстев в 18-та минута.

Футболистът на Ботев удари Антон Вергилов без топка, след фаул на играча на Берое. Реферът отсъди по един жълт картон и на двамата, въпреки че според правилата трябваше да изгони Кръстев.

През второто полувреме обаче съдията остави гостите с човек по-малко, след като Харизанов от Берое направи излишен фаул в собствената си половина. В 59-та минута съдията му вдигна втори жълт картон.

Единственото попадение в мача падна в 35-та минута. Георги Аврамов изскочи зад защитата на старозагорци и насочи топката към мрежата, за да донесе победния гол в срещата.

Гостите също имаха своя шанс да се доберат поне до точката, но в 58-та минута Слави Жеков не успя порази вратата на Лилчо Арсов, който стреля много опасно от границата на наказателното поле.

Така Берое остава единственият отбор, който няма победа от началото на сезона и заема последното място в таблицата, докато Ботев е на шеста позиция с осем точки във временното класиране.