Ръководството на Ботев Пловдив се закани да сезира УЕФА, ако от БФС не удовлетворят молбата им свързана със случая на двамата футболисти Иво Иванов и Жельо Желев, които бяха върнати на Берое. Днес ръководството на „канарчетата” изпрати молба подписана от президента Димитър Христолов до Арбитражната комисия на БФС, Изпълкома и Асоциацията на българските футболисти.

В молбата се иска БФС да отмени решението за картотека на Иванов и Желев в Берое на база становището на правната комисия. Мотивите на „жълто-черните” са свързани с това, че решението противоречи на трудовия кодекс и нормативните документи на БФС.

Като основен аргумент на Ботев е изтъкнато, че в подписаните трудови договори, макар и без нотариална заверка, ясно е записано, че футболистите нямат право да подписват друг професионален трудов договор и подписвайки се под документа те ясно са се съгласили с това.

Според юристите на Ботев правната комисия на БФС е тълкувала кодекса на труда избирателно, което показва, че е била безпристрастна. Шефовете на „канарчетата” твърдят, че правната комисия на БФС не би следвало да толерира подобни действия на футболисти, които са в разрез с нарушаване правилниците и нормативната база на футболната ни централа и на кодекса на труда.

Ръководството на Ботев оповести, че е редно първо да се сезират компетентните органи в България, но ако не бъде взето положително за клуба решение то ще бъдат сезирани органите на УЕФА, които се занимават с подобни случаи.