Ботев Пд победи Спартак Варна с 2:0 без особени проблеми в първия кръг от пролетния полусезон. Явно завишената премия, обещана на „канарчетата”, окрили играчите и те доминираха в двубоя. С две попадения във всяко от полувремената, Ботев показа, че не се е отказал да се бори за по-предно класиране. Както головете, така и положенията бяха повече за домакините.

Още в 16-та минута Аврамов намери Минев, който с красив пас изведе Христов зад защитата Спартак и нападателят на Ботев нахлу в наказателното поле на гостите и отбеляза първия гол в мача. До края на полувремето Саидходжа на два пъти имаше шанс да удвои, но пропусна от изгодни позиции.

След почивката отново Ботев натисна, а Какалов имаше положения за гол. Той падна в 64-та минута, когато Аврамов центрира в наказателното поле на Спартак и Саидходжа от два метра отбеляза второто попадение в мача.

Иванович и Кунчев бяха в основата на по-опасните ситуации пред вратата на Ботев Пд, но гостите бяха твърде беззъби, за да застрашат сериозно Лилчо Арсов.

След този 16-ти кръг Ботев е с 19 точки, а Спартак остана само с 12.