Президентът на Ботев Пд Димитър Христолов се разбра днес с „Комбината за цветни метали” в Пловдив за спонсорство в размер на 500 хил. лева до края на сезона. Официално договорът ще бъде сключен след Коледа. Главният изпълнителен директор и председател на Съвета на директорите на КЦМ Никола Добрев също потвърди информацията.

Споразумението е част от проект, в който Ботев отново да се бори за челните места в „А” група. Именно това е и причината Никола Добрев да се ангажира със спонсорство на „жълто-черните”.

Клубът може да се сдобие и с нов приходоизточник, ако община Пловдив приеме идеята на Гергов да превежда на “канарчетата” парите от бизнеса на два разсадника на 4-ти километър и до Екарисажа. Имотите с обща площ над 230 декара доскоро бяха общински, но преди месеци бяха внесени като апорт в капитала на смесеното дружество между Гергов и общината “Пълдин туринвест”, което е акционер в панаира. Идеята е сурова и тепърва ще я обсъждаме с кмета на Пловдив, но вместо в Пълдин туринвест парите могат да отиват за развитието на Ботев, каза Гергов пред Дарик.