Отборът на Ботев Пловдив направи престижно равенство срещу Кубан Краснодар, който бе воден от капитана на българския национален тим Ивелин Попов. Двубоят в Бад Татзмансдорф в Австрия приключи без голове, въпреки че и двата тима имаха по няколко добри положения да отбележат. Това е второ равенство за тима на Станимир Стоилов това лято. „Канарчетата“ направиха 2:2 срещу ФК Раковски в първата си проверка от лятната си подготовка, а във втория си мач в Австрия, „жълто-черните“ надделяха с 2:1 над Ружомберок.

Ивелин Попов започна мача като титуляр и остана на терена само през първото полувреме. Целият състав на Кубан бе заменен на почивката, а пред българския нападател не се откриха добри положения за гол.

Най-доброто положение за Ботев дойде 26-ата минута, когато топката достигна до Ромарио пред дъгата на наказателното поле, холандецът с триков параболичен пас намери излизащия от втора позиция Мариян Огнянов, който опита изстрел с шпагат, но ударът му бе твърде слаб и вратарят спаси.

В продължението на първото полувреме футболистите на Кубан също имаха своя шанс, но късметът бе на страната на Страховяк. Балде се измъкна добре от отбраната на Ботев, но ударът му се отклони от гредата на вратата.

През втората част играта бе многократно прекъсвана заради честите смени в тима на Ботев. Въпреки това пловдивчани започнаха по-добре второто полувреме, като дори в първоначалните минути възпитаниците на Станимир Стоилов успяха да наложат лек териториален натиск, който обаче не бе материализиран.