Отборът на Ботев не успя да отбележи гол в първата си контрола от зимната подготовка срещу отбора на Брестник, която завърши с безлично нулево равенство.

Задачата на двата отбора бе допълнително усложнена от лошия терен в село Долни Воден, от гъстата мъгла и факта, че това бе първа проверка и за двата тима.

Двубоят бе наблюдаван от около 500 привърженици на жълто-черните, които се постараха да създадат атмосфера като за официален мач, хвърляйки димки, пиратки и пеейки любимите песни за своя отбор.

През първото полувреме канарчетата имаха превъзходство, но положенията, които създаваха идваха повече от грешки на противника и от статични положения, като съвсем редки бяха добрите комбинации, създавани от момчетата на Тенчо Тенев.

В първите 20-ина минути на срещата канарчетата отправиха три удара в очертанията на вратата на Брестник, като техни автори бяха бразилецът Мартинес и адашите Георги Христов и Аврамов.

В тези минути се видя, че отборът на Ботев е направил добри трансферни попадения с привличането на централните защитници Апостол Попов и Иво Иванов. Двамата показаха доста стабилна игра и загатнаха, че могат да решат проблемите в отбрана, които имаха жълто-черните през есенния полусезон.

В 37-ата минута добра комбинация между Леонардо Морейра и Георги Христов изведе последния сам срещу вратаря на аматьорите Анев, голмайсторът на канарчетата стреля покрай стража и отбеляза гол, който обаче бе отменен заради засада.

С това се изчерпаха малкото на брой опасности през първото полувреме, в което отборът на Брестник не отправи нито един точен удар към вратата на Лилчо Арсов.

През второто полувреме двамата треньори направиха множество промени в своите състави, което понижи още повече и без това ниско качество на футбола в тази среща.

Все пак в 50-ата минута канарчетата сътвориха най-красивата атака в мача, при която Саидходжа с пета изведе Желев сам срещу резервния вратар на Брестник Илиев. Бившият футболист на Берое пое топката и отправи хубав удар с левия крак, който обаче срещна страничния стълб.

Пет минути по-късно Георги Христов отправи хубав удар с глава, който обаче не затрудни стража на третодивизионния тим.

Интересно стана в 60-ата минута, когато двама добре почерпени ултраси на Ботев нахлуха на терена и мачът бе прекъснат за около две минути, докато единственият охранител на стадиона успя да озапти развилнелите се запалянковци.

До края на срещата изобилстваха единоборствата и не се стигна до сериозни положения пред двете врати.

След двубоя се разбра, че дошлите на проби бразилци Игор Синьоели, Даниел Мартинес и Леонардо Морейда, както и уругваецът Мартин Моралес, ще бъдат освободени.

Полузащитникът Николай Манчев е получил контузия, която най-вероятно ще го остави извън терена за около месец.

 

Съставът на Ботев:

Арсов – Божков, Попов, Иванов, Минев – Мартинес, Гаров, Аврамов, Моралес – Христов, Морейра (Тошев, Гаджалов, Василев, Харизанов, Кръстев, Тимонов, Манчев, Желев, Синьорели, Саидходжа)