Ботев Пловдив спечели втората си контрола под ръководството на Любослав Пенев. "Канарчетата" подчиниха австрийския Адмира Вакер с класическото 3:0. Головете отбелязаха Иван Цветков в 48-ата минута, Куртеан в 68-ата минута и Чунчуков в 84-ата минута.

Иван Цветков извежда Ботев напред в резултата в 48-ата минута. Капитанът на "жълто-черните" завърши отлична атака започната от Йордан Христов, който намери влезлия на смяна Педро по десния фланг. Крилото навлезе в наказателното поле на Адмира Вакер и пусна успореден пас към Иван Цветков, който не сгреши.

В 68-ата минута Алесандру Куртеан отбеляза страхотен гол от пряк свободен удар. Румънецът изненада вратаря с удар от над 25 метра над стената.
Двамата треньори извършиха куп смени след почивката, за да изпробват наличните си футболисти.

В 84-ата минута Чунчуков фиксира крайния резултат.

Адмира Вакер започна добре срещата и още в 5-ата минута Тортеншик влезе в наказателното поле на Ботев, но Стаховяк спаси. Постепенно българския тим се активизира и отвърна с опасен удар на Вандер от фаул в 23-ата минута, който премина покрай лявата сглобка на австрийския тим.

Седем минути по-късно Вандер центрира опасно от десния фланг, но малко не достигна на Ромарио да засече кълбото във вратата. След почивката пловдивчани бяха по-добрият отбор и спечелиха срещата.