Ботев Пловдив изрази своето недоволство от наложеното на клуба наказание за лишаване от публика в следващите два домакински мача на тима. „Канарчетата” пуснаха специална декларация, в която изказват възмущението си. Gong.bg публикува пълния текст:

„Ръководството на ПФК Ботев Пловдив изразява своето възмущение от решението, което днес беше взето от Дисциплинарната комисия на БФС. Футболът е социален отдушник на голяма част от феновете. Мачовете на Ботев срещу Левски, ЦСКА, Локомотив Пд и т.н. са срещи, които се чакат с огромен интерес не само от привържениците на Ботев, но и от запалянковците в цялата страна. В момент, в който истинските жълто-черни фенове се завърнаха и очакванията са за пълен стадион за мачовете с Левски и ЦСКА, взетото решение днес можем да го окачествим само като "престъпление към футболната игра". Независимо, че Дисциплинарната комисия и фактическо основание да се опре на нормативните документи, ПФК Ботев ще трябва да плати твърде висока цена, без да има пряка вина за случилото се на стадиона в Ловеч в мача за Купата на страната срещу Литекс.

Смятаме, че Дисциплинарния правилник във вида, в който е изготвен, дава възможност да се обслужват определени интереси, а Дисциплинарната комисия би трябвало да прояви повече разбиране с оглед огромния обществен интерес към предстоящите срещи на Ботев.

Вземайки това решение, беше добре чиновниците в БФС да се замислят колко стадиона и на колко мача в България се пълнят почти до краен предел и се създава атмосфера за истински футболен празник. Така беше в мача с Локомотив Пд, така щеше да бъде и в предстоящите срещи с Левски и ЦСКА, ако не се беше стигнало до това абсурдно решение.

Ръководството на ПФК Ботев осъжда и онази малка част от феновете на отбора, които минават границите на нормалното поведение и заради които огромната част от привържениците са лишени от възможността да наблюдават любимия си тим.
Решението на Дисциплинарната комисия не може да бъде обжалвано, което е още една част от абсурдния Дисциплинарен правилник, за това го оставаме да лежи на съвестта на тези, които са го взели.”

Изп. директор на ПФК Ботев Марин Бакалов