Ботев Пловдив разгроми с 6:1 съгражданите си от Марица в контролна среща играна в село Черноземен и по този начин продължи победната си серия в контролите, в които обаче „жълто-черните” все още не са срещнали тим от елита.  

 

Головата сметка за „канарчетата” откри Георги Христов в 6-ата минута след пас на Минев. Отново той удвои в 17-ата, когато бе изведен сам срещу вратаря от Саидходжа.

Последният пък направи резултата 4:0, след като в 30-ата и 39-ата минута се възползва от добри подавания на Божков и Какалов. В последната минута на полувремето Владимир Байрев отбеляза почетното попадение за Марица, след като бе точен от дузпа.

 

В началото на втората част картината на терена не се промени и в 60-ата и 69-ата минута Георги Какалов с два идентични гола направи резултат 6:1. Оттук до края на мача Тенчо Тенев смени целия си отбор и до повече попадения във вратата на Марица не се стигна.

 

В проверката участие за Ботев записаха мароканецът Мохамед Исмаил и дошлият вчера на проби юноша на Левски Коруджиев. Двамата няма да пътуват с тима за лагера в Хърватия, който започва от утре и ще останат в Пловдив, където ще се подготвят с юношите на клуба.