Ботев Пловдив разгроми новака в А група Видима Раковски с 5:0 и така стана един от двата най-резултатни отбора в елита след втория кръг. Заедно с Черноморец, „канарчетата” имат по седем попадения в сметката си.

Видима пък набързо забрави радостта от първата си победа миналата седмица, след като получи три гола за по-малко от половин час.

Резултатът бе открит от Георги Христов, който се представи блестящо. Той се разписа в 11-та минута, когато друг от най-добре представящите се играчи на Ботев – Красимир Кръстев го намери в наказателното поле. Христов пое топката, обърна се и я прокара под плонжа на вратаря.

Само 120 секунди по-късно, отново Христов вкара втори гол за Ботев, след като овладя в пеналта и нямаше проблем с оредялата отбрана на Видима.

Пред Писаров, който бе най-деен за гостите от Севлиево, се откриха две възможности в 20-та и 24-та минута, но той не успя да ги реализира.

В 38-та минута Георги Христов бе съборен в наказателното поле и реферът Радослав Станев отсъди дузпа, при която Даниел Божков направи резултата 3:0.

Пет минути след почивката Дормушали Саидходжа вкара за 4:0, след грешка на защитник на Видима, който предостави кълбото на домакините.

Георги Христов оформи своя хеттрик, а с това и крайния резултат, в 63-та минута на срещата, отново след подаване на Кръстев. Малко преди последния съдийски сигнал той имаше шанс и за четвърто попадение, но ударът му срещна гредата.

Преди това арбитърът отмени и гол на Божков, заради нарушение срещу Мекиков в наказателното поле.

Така след втория кръг Ботев заема четвърта позиция, а Видима е на осмо място.