Президентът на Ботев Пд Димитър Христолов подписа преди 30 минути договор с датския Рандерс за преотстъпването на нападателя Дормушали Саидходжа. През следващите 5 месеца Саидходжа ще играе в датския отбор, като за това скандинавците ще платят наем от 25 хил. евро. След изтичането на този период ще се водят допълнителни преговори за продажбата на футболиста.

В момента Саидходжа е в ЮАР и се подготвя с шведския Хелзинборгс. „Нямам новини от Хелзинборгс и поради тази причина приех офертата на Рандерс. Ако до утре има някаква промяна, ще му мислим,” коментира Христолов. Той е изпратил подписаните документи на мениджъра Патрик Мьорк, който движи трансфера.

По програма Саидходжа трябва да лети от ЮАР до Копенхаген на 3 февруари. Очаква се след това младокът да се върне в България, след което ще се присъедини към лагера на Рандерс.

В същото време Ботев остана само с един вратар. Стефан Стойчев и Павел Станев са болни и в момента пълноценни тренировки провежда единствено Лилчо Арсов. За утрешната контрола срещу Спартак Пд ще бъде привикан страж от юношите на клуба. Мачът срещу „синьо-белите” ще се играе от 14 часа в град Баня.