Нещата са ми пределно ясни и много добре знам, какво означава марката Ботев, заяви на първата си пресконференция днес новоназначеният треньор на канарчетата Вили Вуцов.

Името на Вуцов се спрягаше още при напускането на Любо Пенев, но едва днес назначението му стана публичен факт. Футболът не ми е само професия, но и хоби и страст, каза още Вуцов, не съм се откъсвал от него. Той определи ситуацията в клуба като трудна, но в никакъв случай безнадеждна. Предстоят разговори с чужденците в тима, в близките два-три дни ще стане ясно кой си тръгва и кой остава. Ще се търсят нови нападатели, защото са кът в отбора. Иначе има добри футболисти, каза новия наставник на канарчетата. Вуцов каза още, че с Мъри Стоилов, предишният треньор, е имал различия в разбирането си за играта. Той лично предпочита бързи атаки, докато при Мъри по-важното беше владеенето на топката. Сега  Ботев очевидно тръгва към бързите атаки. Помощници на треньора ще бъдат .шефът на школата Николай Киров и Георги Чиликов. Тихомир Тодоров ще води подготовката на вратарите, а Светослав Гърков ще бъде кондиционен треньор.

"Благодаря на ръководството на Ботев Пловдив, че ми гласува доверие и ме покани, макар и в труден за клуба момент. Живея в България и съм запознат с българската действителност. В България има няколко символа и това са Левски, ЦСКА, Ботев Пловдив, Черно море" заяви Вуцов на представянето си.

Той поясни, че съжалява за временно прекратения голям проект в "жълто-черния" клуб. "Наложи се промяна на един уникален проект, който беше замислен. Много съжалявам, че този голям проект, който тръгна да се създава, отиде на по-заден план. Надявам се и му стискам палци, знаете за кого говоря, за г-н Василев. Дано да се върне и реализира проекта. Знаете, че в клуба има доста скъпи футболисти и ръководството си е направило отчет. Ботев е име, марка. Има най-важното нещо - история и феноменална публика. До края на седмицата ще има пълна яснота за това кой остава. На всички е ясно, че трудно ще се борим за титла. Няма да се борим и за оставане. Целта ни е първата осмица. Има добри млади играчи. Ще им дадем шанс по някакъв начин", каза още Вуцов, който за последно работи в Славия през пролетта на 2013 година.

Тервел Златев, изпълнителен директор на клуба, не скри, че първият избор за треньор е бил Костадин Видолов -  свързан с Ботев, той е бил поканен да оглави спортно техническото ръководство на клуба. Той обаче отказал. Затова следващият поканен е бил Вуцов. Относно чужденците в отбора, той каза, че те са наемници и от тях не бива да се очаква много- някои остават да помагат, но други си тръгват, след като заплатите им намаляват. В отбора са привлечени няколко млади играчи- Михаил Иванов, Милен Гамаков и Росен Колев . Вуцов добави, че не одобрява купуването на играчи на килограм. Първата цел на отбора е да победи отбора на Санкт Пьолтен в четвъртък и да го отстрани в Лига Европа. Вуцов припомни, че през сезона 1995-1996 г. е играл именно в този австрийски тим. При тези обстоятелства няма как да се борим за титлата, ще гоним място в осмицата, но ще зависи кой ще остане в тима. Ботев не е удавник, за да го спасявам, не съм спасител. Искам да успея, амбициран съм, в момента трябва обединение, завърши вили Вуцов. /БГНЕС