Шефовете на Ботев се присъединиха към възникналата в навечерието на рождения ден на клуба "Кауза Колежа". Тя цели изграждането на стадион "Христо Ботев", който в момента е неизползваем и все още е в строеж. 

"Ръководството, спортно-техническият щаб, футболистите и служителите на футболния клуб застават зад идеята на организираната от Клуба на привържениците кампания, имаща за цел да обедини усилията на всички фенове на тима в България и по света в името на завършването на нашия дом - стадион "Христо Ботев"." 

"Ботев е проправял с гордост път по неутъпканите пътеки на българския футбол и е излизал от най-трудните периоди в своята история благодарение на единните, смели и решителни действия на своите привърженици."  

"Сигурни сме, че обединението около "Кауза Колежа" може да даде тласък на събитията и да доведе до успешен завършек изграждането на нашия стадион. Стадионът, на който заедно ще изживеем нови незабравими мигове, докато продължаваме да пишем историята на славния ни клуб. Ще успеем само ако сме хиляди", написаха на сайта на "канарчетата". 

В подкрепа на идеята, в петък ще се проведе пресконференция, посветена на кампанията "Кауза Колежа" с участието на президента на Ботев Ангел Палийски и представители на Сдружение "ПФК Ботев Пловдив", "Клуб на привържениците на Ботев" и обединени фракции "Bultras".

Пресконференцията ще се състои в конферентната зала на клубната база в Коматево, с начален час 13:00. На нея ще бъдат разяснени подробности около идеите на кампанията и първите действия, които ще бъдат предприети по нейното реализиране.