Ръководството и служителите на ПФК Ботев, деца от юношеските гарнитури и привърженици на отбора отдадоха днес почит към клубния патрон Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

Навръх 2-r юни те се присъединиха към церемонията по повод 140-годишнината от гибелта на Христо Ботев, която по традиция се проведе в "Цар Симоеновата градина" в Пловдив, където присъстващите сведоха глава пред безсмъртния подвиг на поета-революционер и героите на България, съобщи официалният сайт на клуба.

Малките „канарчета” от набор 2006, водени от треньора си Стоян Ангелов, първи поднесоха своите венци и цветя пред паметника на Христо Ботев, след което от името на клуба това сториха президентът Ангел Палийски и административният директор Иван Йотков.

Паметта на сънародниците ни бе почетена и с традиционната минута мълчание по време на сирените в 12:00 часа. Тържественото слово тази година бе изречено от писателя и носител на наградата "Пловдив" за 2016-та година в раздел художствена литература Недялко Славов.

източник: botevplovdiv.bg