В среща от 22-рия кръг на А група Ботев Пловдив победи у дома Рилски спортист с 1:0.

Домакините започнаха по-активно мача, докато гостите разчитаха на епизодични контраатаки. Гол на Емил Урумов от Ботев бе отменен в 11-тата минута заради засада. Малко по-късно отново пред Урумов се откри добра голова ситуация, но вратарят на Рилски Спортист Бело улови удара с глава на нападателя. Домакините имаха още няколко добри положения през първата част, но не успяха да реализират.

В продължението на първото полувреме халфът на гостите Стефан Костадинов си изпроси глупав втори жълт картон с безмислено нарушение в половината на Ботев и бе изгонен от съдията Христо Ристосков.

Треньорът на Рислки Спортист Ангел Славков направи двойна смяна на почивката, но само 4 минути след подновяването на играта „канарчетата” излязоха напред в резултата.

Георги Аврамов проби отдясно, центрира към първата греда, където Емил Урумов засече топката с крак и я прати в мрежата на Бело.

В 51-вата минута Рилски спортист имаше възможност да изравни резултата, след като в едва втората атака на гостите в мача Георги Гемеджиев уцели напречната греда. В 62-рата резервата Любомир Виденов бе изведен сам срещу Лилчо Арсов, но ударът му мина покрай вратата.

Ботев е на 8-ма позиция в таблицата с равен брой точки със 7-мия Локомотив Пловдив. Рилски спортист е в зоната на изпадащите на 2 точки зад намиращия се на спасителното 13-то място Спартак Варна.