Контрола с израелския Макаби Хайфа ще играе Ботев Пловдив. Двубоят е втори от програмата с проверки по време на лагера в Австрия и ще се играе на 19 юли.

„Канарчетата” ще се подготвят в родината на Моцарт от 16 до 27 юли. Там те ще срещнат още чешките Дукла Прага (18 юли) и Словачко (21 юли), и английският Уигън (26 юли). Спортно-техническият щаб продължава да търси съперник единствено за датата 24 юли.

Макаби завърши на пето място в последния сезон на израелското първенство с актив от 58 точки, като остана само на точка от втория в крайното подреждане. „Зелените” от Хайфа са 12-кратен шампион на страната си, като последната им титла е от сезон 2010/2011. Освен това клубът е спечелил и 5 национални купи.

Макаби Хайфа е първият израелски отбор участник в групите на Шампионската лига. Те влизат в елита на европейския футбол през 2002 година и печелят престижните 7 точки в компанията на Манчестър Юнайтед, Байер Леверкузен и гръцкия Олимпиакос Пирея.

В последното издание на Лига Европа Макаби зае третото място в своята група, след Шалке и Стяуа, и изпреварвайки кипърския АЕК Ларнака.

Програма с контроли на Ботев Пловдив:

06 юли - Видима-Раковски

12 юли - Банско

14 юли – Черноморец Бургас

18 юли – Дукла Прага

19 юли – Макаби Хайфа

21 юли – Словачко

24 юли – търси се противник

26 юли – Уигън

01 август – Литекс

04 август – търси се противник