Ботев Пловдив подаде жалба до Съдийската комисия към БФС във връзка с отсъжданията на Таско Тасков и първия му помощник Цветан Трифонов по време на мача с Лудогорец. Телевизионното излъчване позволи на цялата футболна общественост в България да стане свидетел на начина, по който арбитрите повлияха на крайния резултат.

Двубоят от XIV кръг в "А" група е четвъртият от есенния полусезон, след който клубът пуска официално възражение до футболната централа.

В резултат на жалбите, съдийската комисия спря нарядите на арбитрите Христо Ристосков и Ивайло Стоянов.

Заради отсъжданията си в срещата Пирин ГД – Ботев, състояла се на 29.09, Ристосков не получи наряд в продължение на един месец, до двубоя за Купата на България Лудогорец – ЦСКА на 31.10. Ръководилият мача срещу Литекс Ивайло Стоянов, също остана без назначения след срещата в Ловеч.

От постъпилите в клуба отговори след въпросните мачове, личи съгласието на Съдийската комисия с посочените претенции.

Освен официалните възражения, след двубоя срещу Черно море във Варна от V кръг в шампионата, Ботев пусна и отворено писмо, придружено със сборен видеозапис на ситуациите от първите мачове на настоящия сезон, в които отборът бе видимо ощетен.

Надяваме се, че тенденцията ще бъде прекратена и в бъдеще отсъжданията на реферите няма да влияят на крайния резултат от футболните срещи.

Ботев Пловдив подаде жалба срещу Таско Тасков

източник: Gong.bg

Ботев Пловдив подаде жалба срещу Таско Тасков

източник: Gong.bg