Ботев Пловдив загуби с 0:1 от Дукла в първата си контролна среща в Австрия. Единственият гол в срещата реализира Ян Сватонски в 61-ата минута с първия удар на чехите в очертанията на вратата. Преди това „жълто-черните” пропуснаха няколко добри шанса да реализират.

Двубоят се игра на стадиона в Бад Леонфелден при отлични атмосферни условия. Контролата бе последна за състава на Дукла, който се намира в края на своята подготовка за започващия в следващата седмица сезон в Гамбринус лигата.

Първата голова ситуация в мача се откри пред Иван Цветков. Още в 10-ата минута той бе изведен от Станислав Костов сам срещу Томаш Кучера, но стреля в тялото на вратаря. Това остана единственото по-сериозно положение пред двете врати през първото полувреме.

Отборът на Ботев притежаваше повече топката и направи няколко добри атаки, при които обаче липсваше завършващият пас. От своя страна Дукла не успя да затрудни нито веднъж Ернестас Шеткус.

На почивката Ферарио Спасов извърши три промени, като на местата на Станчев, Дяков и Цветков пусна съответно Христов, Огнянов и Атанасов. До края на двубоя в игра се появиха и останалите полеви футболисти, а единствени през целия мач играха Шеткус, Караславов и Иршак.

В началото на втората част Ботев взе инициативата и направи няколко остри и опасни атаки. В 48-ата минута Огнянов пусна отличен пас към Костов, който се измъкна от защитата, но си поведе дълго топката и Кучера го изпревари. Пет минути по-късно отново вратарят на Дукла бе на мястото си и извади хубав удар от фаул на Неделев.

Противно на логиката Дукла поведе в 61-ата минута. След изпълнение на ъглов удар Ян Сватонски бе оставен непокрит на задна греда и след като овладя топката вкара в долния десен ъгъл на Шеткус за 1:0. Веднага след гола Ботев можеше да изравни, но Неделев остана под топката след центриране на Петър Атанасов.

Голът обаче разстрои играта на „канарчетата” и в действията им започна да личи повече брак. Дукла можеше да отбележи и втори гол в 72-ата минута, когато Шеткус спаси удар на Пажлер отблизо. До края на срещата пловдивчани хванаха чехите няколко пъти на контраатака, но отново последното подаване се оказа препъни камък за гол във вратата на Дукла.

Следващата контрола на Ботев е в четвъртък срещу Макаби Хайфа.

Съставите на двата отбора:

Ботев Пловдив: Шеткус, Станчев (46-Христов), Караславов, Грънчаров (80-Чобанов), Артур (76-Марин), Иршак, Паласуелос (63-Рахов), Дяков (46-Огнянов), Цветков (46-Атанасов), Неделев (71-Димитров), Костов (80-Ангелов).

Дукла Прага: Кучера, Поспишъл, Божич, Стетина, Ромера, Подрашки, Исмаел, Калуда, Сватонски, Енгелман, Поспеш (Себек, Хашек, Хел, Вражал, Борек, Марич, Бергер, Пажлер, Тенкел).