Нападателят Дмитрий Яковлевски ще получи шанс за изява в контролата на Ботев Пловдив срещу Сливен. В благотворителния спаринг руснакът, който от три дни кара пробен период Под тепетата, ще има възможността да убеди треньорския щаб, че заслужава да носи жълто-черния екип.

Приятелската среща със сигурност пропуска контузеният Тодор Неделев, както и ангажираните с националните отбори Бобан Грънчаров, Ернестас Шеткус, Станислав Костов и Петър Атанасов. След кратко отсъствие заради вирус в строя се завърна Иван Цветков и голмайсторът ще бъде на линия за мача в събота.

По всяка вероятност няма да се рискува и с включването на Стефан Станчев, който е почти напълно възстановен от травмата в бедрото, получена на мача с Черноморец.

В петък към отбора се присъединиха юношеските национали Лазар Марин, Петър Чобанов и Радослав Терзиев. Тримата се включиха в тренировката и се подготвяха на облекчен режим. Заниманието се проведе отново на стадион „Пловдив” и бе последно преди контролата с втородивизионния Сливен.

Приятелският мач е в събота от 17.00 часа на стадион Христо Ботев. Заради благотворителния характер на двубоя, на Колежа ще се влиза с билети на цена от 2 лева.

Средствата ще бъдат дарени за лечението на 11-годишния Георги Лазаров, който страда от тумор в мозъка, а ПФК Ботев и жълто-черните привърженици подеха кампания за набиране на средства за лечението.

Преди мача всеки привърженик ще може да участва и в търга за фланелките, с които канарчетата ще играят срещу Сливен.