Пасош Ферейра е на път да получи свежи пари в касата си, тъй като българският Ботев Пловдив силно се интересува от нападателя им Артуро Алварес.“ Това съобщава онлайн изданието на португалския вестник „А Бола“.

Според медията „канарчетата“ са пратили свои съгледвачи, които да наблюдават играча и да проучат възможностите за трансфер. В Ботев са се решили на тази крачка, след като изгледали серия от видеозаписи с изявите на Алварес.

„А Бола“ не пропуска да спомене, че пловдивчани са на четвърти в А група и имат амбиции да се борят за място в евротурнирите, като затова са им необходими нови попълнения в атака. Според медията Ферарио Спасов лично е дал „зелена светлина“ за стартирането на преговори, като Ботев е изразил готовност да плати около 200 хиляди евро за родения в Хюстън, САЩ играч.

Това определено би било интересно предложение за Пасош, продължава изданието, тъй като Алварес не се представя на особена висота, като до момента е изиграл само 6 мача за тима. „А Бола“ смята, че ако салвадорецът се съгласи на трансфер под тепетата, ще получава доста по-висока заплата от тази, която взима в Пасош.