Ботев Пловдив ще играе контролна среща с четвъртодивизионния Сокол (Марково) във вторник. Двубоят ще се проведе на терена в Марково с начален час 14.30, информира официалната страница на „канарчетата“. В проверката участие ще вземе каращият проби в „жълто-черния” тим Бубакар Кебе.

Треньорският щаб иска да прецени неговите качествата в игрова обстановка. Африканецът с френски паспорт започна тестовете си в Ботев точно преди началото на серията от мачове с Литекс, ЦСКА и Локомотив Пловдив.

В спаринга със Сокол (Марково) ще се включат футболистите с по-малко игрови минути в шампионатните срещи, както и няколко момчета от юношеските формации, докато титулярите от последните двубои ще получат почивка.

В понеделник сутрин „канарчетата” проведоха традиционната си тренировка след официален мач. Заниманието в Брестник бе възстановително за играчите, които започнаха в стартовия състав в пловдивското дерби. Тренировката за останалите бе по-продължителна и интензивна.

С пресечен мускул от мача е Вандер Виейра, който пострада след остро влизане секунди след първия съдийски сигнал, а травмата стана причина за смяната на бразилеца на полувремето.