Първите две чуждестранни имена в селекцията на Ботев Пловдив са факт. Жълто-черните привлякоха в редиците си вратарят Ернестас Шеткус и полузащитникът Рубен Гарсия Паласуелос.

Литовският страж е роден на 25 май 1985 година и е висок 190 сантиметра, като в последните мачове на националния тим на прибалтийската страна той се наложи като титуляр на вратата на Литва. Шеткус преминава при канарчетата от кипърския Олимпиакос Никозия.

През зимата към Ернестас Шеткус интерес имаше и от Локомотив Пловдив, но трансферът му при градския съперник на Ботев не се осъществи.

Рубен Паласуелос е роден на 11 април 1983 година и е висок 188 сантиметра, като силният му крак е левият. Испанецът идва в Пловдив от третодивизионния испански Алавес, за който има 16 мача и три отбелязани гола през отминалия пролетен полусезон. Преди това дефанзивният халф има четири сезона с екипа на шотландския Хартс, в които записва 114 официални срещи и три отбелязани.

Договорите и на двамата футболисти са за срок от две години.

Така новите попълнения в Ботев вече са пет, след като жълто-черните си осигуриха услугите още на Асен Караславов, Иван Цветков и Костадин Дяков.

Снимка 2: Ернестас Шеткус, Gong.bg

Рубен Паласуелос

източник: botevplovdiv.bg