Предложение за зимен лагер в Неапол е получил собственикът на Ботев Пловдив Димитър Христолов. До края на календарната година трябва да стане ясно къде „жълто-черните” ще прекарат зимната си подготовка. Другият вариант е Хърватия, където тимът бе в началото на тази година. За момента обаче надделява идеята за балканската държава, където „канарчетата” ще имат по-силни контролни срещи.

До края на седмицата трябва окончателно да се изясни въпросът със спонсорството на клуба от страна на Международния пловдивски панаир. Според запознати проблеми няма да има и договорът ще бъде подписан.

След Нова година Ботев очаква и още един мощен спонсор, който също ще налее достатъчно средства, за да може да бъде направена качествена селекция. „Мога да заявя отговорно, че тази зима ще се целим високо със селекцията. Вече договаряме футболисти, които евентуално може да привлечем. Също така ще дойдат и доста чужденци, които ще минат на проби при старши треньора Тенчо Тенев”, коментира президентът на Ботев Димитър Христолов.

В същото време стана ясно, че феновете на Ботев ще пътуват за Ловеч през София. Ако това се случи, ще се избегне евентуалната среща с ултрасите на Локомотив, които пък ще тръгнат към Севлиево. Така на днешното заседание на КОС мачът Литекс – Ботев спокойно може да бъде изтеглен за събота.