Ботев Пловдив завърши наравно 2:2 Раковски в първата си контрола от предсезонната подготовка.

Пред около 500 зрители „канарчетата“ не успяха да победят своя сателит. Станислав Костов вкара двата гола за Ботев, а Атанасов и Генчев бяха точни за Раковски.

В проверката старши треньорът на Ботев Станимир Стоилов използва 20 футболисти, а любопитен факт е, че част от титулярите на Раковски през второто полувреме влязоха в игра за Ботев.

Ботев Пд направи 2:2 със сателита си в първата си контрола

източник: botevplovdiv.bg

Резултатът бе открит в 5-а минута, когато след многоходова акция в наказателното поле на Раковски между Луис Педро, Ромарио и Костов, топката стигна до последния и той от точката на дузпата я изпрати зад гърба на вратаря Спасов.

В 16-а минута равенството бе възстановено. Павлов получи прекрасен пас отляво, надбяга Костадин Дяков и от самата аутлиния центрира. Топката стигна до непокрития Атанасов в наказателното поле и той от десетина метра я заби във вратата на Ботев за 1:1

4 минути по-късно Раковски дори поведе. Павлов открадна топката от падналия на земята Галчев, напредна отляво и подаде в центъра към Генчев, който с удар по земята от около двайсетина метра изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата на Ботев.

Крайното 2:2 бе оформено в 53-а минута. Серия от финтове на Ромарио отляво в наказателното поле излъгаха Лачев, бразилецът подаде успоредно на голллинията, където Костов подложи крака си отблизо и вкара топката за 2:2.

Съставите на двата отбора и развитието на мача минута по минута можете да видите ТУК!