Има реална опасност Ботев Пд да загуби 3 точки в първенството заради шоумена Слави Трифонов, алармираха от „жълто-черния” клуб. Причината е концертът на Трифонов, който е плануван за 16 август на стадион „Христо Ботев”, предоставен за тази цел от Община Пловдив.

Само два дни по-късно обаче Ботев играе домакински мач с Видима-Раковски (Севлиево). Директорът на стадиона Стойчо Димитров заяви, че знае какво представлява терена след подобен концерт и той не дава гаранции, че ще може да го приведе в необходимия вид. „Ако тревата не е в добро състояние, Видима може да поискат служебна победа, тъй като не сме предоставили нормални условия за футболен мач,” коментира Димитров. Според плановете, сцената на Трифонов трябва да бъде разположена в центъра на терена, а публика ще има на тревата.

„Проблемът е голям и съм категоричен, че концертът може да се състои, ако Трифонов и хората му не влизат на терена,” коментира президентът на Ботев Димитър Христолов, който заяви още, че предстои разговор с общинската власт за решаването на проблема.

Обмисля се и вариант мачът да се играе в друг град или на друг стадион в Пловдив.

В същото време защитникът на „канарчетата” Илиян Гаров се разболя от шарка и ще бъде изолиран от съотборниците си за известно време.